Diamant Cukier trzcinowy Dry Demerara 500 g
Opis
Diamant Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara 500 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 10 sztuk.
Cukier trzcinowy powstaje z trzciny cukrowej, z której wyciska się sok. Na kolejnym etapie produkcji jest on oczyszczany i poddawany krystalizacji. Zawiera melasę dzięki której ma charakterystyczny, złocisty kolor i lekko karmelowy smak. Cukier trzcinowy znakomicie podkreśli charakter egzotycznych drinków i mleczno-owocowych koktajli. Można wykorzystać go do przygotowywania wypieków i deserów oraz słodzenia kawy – nadaje jej delikatnego, karmelowego posmaku. Sprawdza się także jako składnik egzotycznych marynat. Lśniące, złociste kryształki są piękną dekoracją deserów i ciast.Nazwa Demerera oznacza jeden z rodzajów cukru trzcinowego, a pochodzi od nazwy dawnej holenderskiej kolonii w obecnej Gujanie. Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara jest umieszczony w szczelnym woreczku, który chroni go przed wilgocią i wysypywaniem.
Składniki:
cukier trzcinowy nierafinowany.Wartości odżywcze:
w 100 g:
wartość energetyczna: 1700 kJ/400 kcal, tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, węglowodany: 100 g, w tym cukry: 100 g, białko: 0 g, sól: 0,01 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć. Przechowywać w temperaturze otoczenia.Kraj pochodzenia:
MauritiusDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o., ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań