Bionaturo Nasiona do kiełkowania Rzeżucha eko 25 g

Opis
Bionaturo Nasiona do kiełkowania Rzeżucha eko 25 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 14 sztuk.
Kiełki rzeżuchy mają ostry, charakterystyczny smak. Surowe kiełki można dodać do kanapek, twarożku oraz pomidorów. Dobrze komponują się również z potrawami z mięsa, jaj oraz ryb.Informacje dla alergików:
może zawierać śladowe ilości: soi, selera, gorczycy, sezamu i zbóż zawierających gluten.Sposób użycia/Zastosowanie:
nasiona namoczyć w letniej wodzie przez 8 do 10 godzin. Przepłukać nasiona, jednocześnie usuwając skorupki. Równomiernie rozłożyć nasiona na tacce do kiełkowania. Przelewać kiełki wodą 2 do 3 razy dziennie. Po 3 do 5 dniach kiełki osiągają najlepsze wartości odżywcze.Składniki:
ekologiczne nasiona rzeżuchy.Sposób przechowywania:
przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.Kraj pochodzenia:
WłochyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
PolBioEco Polska Sp. z o.o., ul. Do Dysa 5, 20-149 Lublin