Zamojscy Środek do klarowania win i soków 10 g

Opis
Zamojscy Środek do klarowania win i soków 10 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 10 sztuk.
Środek jest przeznaczony do klarowania win, a także soków. Jego skład opiera się na bentonicie sodowo-potasowym, który charakteryzuje się wysokimi właściwościami absorpcyjnymi. Środek do klarowania wiąże w swojej strukturze białko i inne substancje, dzięki czemu opadają one na dno naczynia. Może być stosowany do win białych i różowych. W przypadku win czerwonych może powodować odbarwienie, dlatego zaleca się przed zastosowaniem wykonanie próby na mniejszej partii.Sposób użycia/Zastosowanie:
Od 8 do 10 g na 25 l wina.Ustaloną dawkę rozprowadź w wodzie w stosunku 1:5 (środek:woda) i pozostaw do napęcznienia na 20 do 24 godzin. Po upływie zalecanego czasu zlej nadmiar wody. Do powstałej papki dodaj trochę płynu który ma być klarowany, zamieszaj i wlej do całego nastawu mieszając.
Składniki:
bentonit sodowo-potasowy.Sposób przechowywania:
przechowywać w miejscu suchymKraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Wyrób Drożdży Winiarskich mgr inż. Piotr Zamojski i Jan Zamojski, Podmarzysz nr 2, 26-021 Daleszyce