Tokyoto Wasabi Ostry chrzan do sushi 43 g

Opis
Tokyoto Wasabi Ostry chrzan do sushi 43 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 4 sztuki.
Wasabi to ostra i wyjątkowo aromatyczna przyprawa stosowana w japońskiej kuchni. Używa się jej jako dodatku do sushi, sashimi i makaronów, a także do dań mięsnych, zup oraz owoców morza. Wasabi, czyli ostry japoński chrzan, to jedna z najostrzejszych oraz najdroższych przypraw świata. Hodowla korzenia chrzanu japońskiego jest bardzo wymagająca i w Japonii jest uznawana za prawdziwą sztukę. Wasabi jest ostrzejsze niż tradycyjny chrzan stosowany w polskiej kuchni. Pasta Wasabi to produkt dla smakoszy kuchni japońskiej oraz wielbicieli wyrazistych smaków.Informacja dla alergików:
zawiera substancję słodzącą. Zawiera gluten, soję.Sposób użycia/Zastosowanie:
wymieszaj Wasabi z sosem sojowym Tokyoto, zanurz w sosie kawałek sushi lub sashimi.Makaron Zaru Soba
Składniki: makaron Soba Tokyoto, algi morskie Sushi Nori Tokyoto , Wasabi Tokyoto , dos sojowy TokyotoSposób przyrządzania: makaron przygotuj według przepisu. Na talerzu połóż bambusową matę i ułóż na niej przyrządzony makaron. Algi morskie pokrój w drobne paski i połóż na makaronie. W miseczce wymieszaj sos sojowy z wasabi. Zanurz porcję makaronu w powstałym sosie.
Składniki:
woda, chrzan (24,2%), substancja słodząca: sorbitol, olej roślinny, sól, kurkuma, wasabi (1%), aromat, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, barwnik: błękit brylantowy FCF.
Wartość odżywcza:
w 100 g:
wartość energetyczna: 1316 kJ/315 kcal, tłuszcze: 13,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0 g, węglowodany: 41,0 g, w tym cukry: 13,5 g, białko: 1,6 g, sól: 7,1 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu. Przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w lodówce.Kraj pochodzenia:
ChinyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
TAN-VIET International S.A., ul. Marco Polo 9, 83-031 Łęgowo