Tokyoto Udon Makaron pszenny wstążki 300 g

Opis
Makaron pszenny wstążki 300 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 12 sztuk.
Udon to gruby pszenny makaron w formie wstążek. Stosuje się go jako tradycyjny dodatek do dań kuchni japońskiej, w tym również bulionów oraz zup. Szczególnie popularny jest w południowej Japonii. Makaron Udon może być serwowany na zimno z rozmaitymi dodatki i dipem. Smakuje wybornie w daniach typu stir-fry z mięsem i warzywami.
Makaron Udon najczęściej podaje się go na ciepło, w wodnistym bulionie z kawałkami mięsa, warzywa lub grzybów - to najpopularniejsze jego zastosowanie.
Informacje dla alergików:
zawiera pszenicę.
Zastosowania/Sposób użycia:
włożyć makaron do wrzącej wody i gotować przez około 8 minut. Wyjąć, przepłukać i odcedzićSkładniki:
mąka pszenna (86%), woda, sól
Wartość odżywcza
na 100 g:
wartość energetyczna:1456 kJ/343 kcal, tłuszcz: 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g, węglowodany: 70,7 g, w tym cukry: 1,8 g, białko: 11,3 g, sól: 1 gSposob przechowywania:
przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu. Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Kraj produkcji:
ChinyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
TAN-VIET International S.A., ul. Marco Polo 9, 83-031 Łęgowo