Symbio Makaron z zielonego groszku rurka penne bezglutenowy eko 400 g

Producent: Symbio
Dostępność: średnia ilość
Cena brutto: 13,75 zł 13.75
ilość szt.

Opis

Symbio Makaron z zielonego groszku rurka penne bezglutenowy eko 400 g

Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 10 sztuk.

Makaron z zielonego groszku Symbio to produkt bezglutenowy i ekologiczny, doskonałe uzupełnienie diety roślinnej. Powstaje z mąki z zielonego groszku z certyfikowanych upraw oraz źródlanej wody. Makaron z zielonego groszku Symbio ma ciekawy kolor i oryginalny smak. Makaron rurki, znany także jako penne, jest bardzo uniwersalny, pasuje do sałatek i zapiekanek, bardzo dobrze łączy się z różnymi sosami.

Sposób użycia/Zastosowanie:

zagotuj dużą ilość wody aby makaron podczas gotowania pływał swobodnie (na całe opakowanie 4 do 5 litrów). Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 15 do16 minut, al dente 11 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą.

Składniki:

100% ekologiczna mąka z zielonego groszku, woda źródlana.

Wartość odżywcza

100 g:

wartość energetyczna: 1388 kJ/329 kcal, tłuszcz: 2,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g, węglowodany: 48 g, w tym cukry: 2,9 g, błonnik: 16 g, białko: 22 g, sól: 0 g.

Sposób przechowywania:

przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj prochodzenia

rolnictwo EU

Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:

Look Food Sp. z o.o., Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Wersja komputerowa
Sklep internetowy Shoper Premium