Schar Mąka uniwersalna Mehl-Farine 1 kg
Opis
Schar Mieszanka mąki bezglutenowa 1 kg
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 10 sztuk.
Uniwersalna mieszanka bezglutenowa doskonale zastąpi mąkę w różnego rodzaju potrawach typowo mącznych, takich jak naleśniki, makaron, kluski lub gnocchi. Mąka uniwersalna Mehl-Farine może mieć zastosowanie również jak panierka lub zagęstnik. Bezglutenowy produkt docenią osoby na diecie bezglutenowej, którzy czekają dobrego zamiennika tradycyjnej glutenowej mąki.Informacje o alergenach:
produkt może zawierać soję.Sposób użycia/Zastosowanie:
z mieszanki można przygotować między innymi ciasto na naleśniki, gnocchi, makaron jajeczny i kluski oraz używać do panierowania, zagęszczania sosów i przygotowania sosu beszamel.Przykładowy przepis:
Naleśniki:Składniki: 110 g mąki Mehl-Frine, 2 jajka, 2 łyżki roztopionego masła, 250 ml mleka, trochę oleju do smażenia.
Przygotowanie: wymieszać ze sobą mąkę, sól, masło mleko i lekko ubite jaja, stopniowo dodając mleko. Ciasto dobrze wymieszać mikserem i odstawić na chwilę. Rozgrzać patelnię z mała ilością oleju, nanieść równomiernie łyżkę wazową ciasta i smażyć naleśniki na złocistobrązowy kolor.Składniki:
skrobia kukurydziana, mąka z siemienia lnianego (12%), mąka gryczana (8%), otręby grochowe, otręby ryżowe, włókno roślinne (psyllium), cukier, substancja zagęszczająca: guma guar, sól.Wartość odżywcza:
w 100 g:
wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal, tłuszcz: 0,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g, węglowodany: 82 g, w tym cukry: 1,5 g, błonnik: 4,1 g, białko: 1,2 g, sól: 0 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
Austria.Dane producenta/Kto wprowadza produkt do obiegu:
Kuchnie Świata S.A., Słodowiec 10 m. 10, 01-708 Warszawa.