Sante Maca razowa 180 g
Opis
Maca razowa 180 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 8 sztuk.
Maca pszenno-żytnia Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym. Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca. Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków. Maca tradycyjna razowa jest smaczną przekąską samą w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.
Cechy: tradycyjnie wypiekana.
Informacje dla alergików:
zawiera pszenicę, żyto.
Składniki:
mąki (pszenna, pszenna graham, żytnia razowa 2%), sól morska
Wartość odżywcza:
w 100 g:
wartość energetyczna: 1651 kJ/390 kcal, tłuszcz: 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g, węglowodany: 80 g, w tym cukry: 0,35 g, błonnik: 4,9 g, białko: 12 g, sól: 0,87 g.Sposób przechowywanie:
przechowywać w suchym miejscu. Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Sante A. Kowalski sp. j. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa