Sante Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 500 g
Opis
Cukier trzcinowy nierafinowany typ "Fine Demerara" drobny extra - fine 500 g
Cukier trzcinowy typu Demerara - pochodzi ze słonecznej wyspy Mauritius położonej na Oceanie Indyjskim. Sekretem jego wspaniałego smaku i bogatego aromatu jest trzcina cukrowa, która rośnie na niezwykle żyznych wulkanicznych popiołach tej wyspy. Cukier trzcinowy typu Demerara ekstra fine (drobny) charakteryzuje się złotobrązowymi, drobnymi kryształkami o delikatnym, wyrafinowanym smaku.
Ciemny cukier trzcinowy jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego bogaty aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw. Nadaje charakterystyczny karmelowy smak i brązowy kolor różnego rodzaju ciastom i ciasteczkom. Cukier trzcinowy Sante jest świetnym dodatkiem do lodów, konfitur i likierów. Stosowany jest również jako przyprawa wzmacniająca smak oraz zapach wielu potraw. Przygodę z cukrem trzcinowym Sante warto zacząć od... kawy lub herbaty. Krok drugi - domowe wypieki. Warto go użyć zarówno do dekoracji, jak i podkreślenia barwy oraz smaku ciasta. Sprawdza się także w potrawach słodko-kwaśnych oraz różnego rodzaju sosach.Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 6 sztuk.
Cechy: drobny - extra fine
Składniki:
cukier trzcinowy nierafinowany typ "Fine Demerara"
Wartość odżywcza:
w 100 g:
wartość energetyczna: 1690 kJ/398 kcal, tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, węglowodany: 99,4 g, w tym cukry: 99,4 g, białko: 0 g, sól: 0 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym miejscu, najlepiej w zamkniętym pojemniku. Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Sante A. Kowalski Sp. j. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa