Ryż do sushi Tokyoto 500 g
Producent:
Tokyoto
Dostępność:
brak towaru
Cena brutto:
10,15 zł
10.15

Opis
Ryż do sushi Tokyoto 500 g
Ryż do sushi Tokyoto to baza do przygotowania słynnej japońskiej potrawy. Po ugotowaniu, jest jednocześnie sypki, ale też odpowiednio lepki, dzięki czemu zrolowanie go w rolki jest łatwe. Ma też delikatny smak, dzięki czemu świetnie komponuje się z różnymi dodatkami. Ryż do sushi Tokyoto nadaje się do wszystkich odmian sushi.Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 8 sztuk.
Sposób użycia:
ryż starannie umyj pocierając ziarna palcami, kilkakrotnie zmieniając wodę. Następnie wsyp ryż do garnka ze szczelną pokrywką, zalej zimną wodą i odstaw na 25 minut. Ryż doprowadź do wrzenia, a potem zmniejsz ogień/stopień grzania. Gotuj pod przykryciem przez około 10-15 minut. Następnie ryż pozostaw pod przykryciem przez kolejne 15 minut. Gotowy ryż przełóż do drewnianej miski (nie metalowej!), dopraw octem ryżowym do sushi Tokyoto, odrobiną cukru i soli, wymieszaj drewnianą łyżką.Składniki:
ryż originario.Wartości odżywcze
w 100 g:
wartość energetyczna: 1504 kJ/354 kcal, tłuszcz 0,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g, węglowodany 80,4 g, w tym cukry 0,2 g, białko 6,7 g, sól 0,01 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu. Przechowywać w temperaturze otoczenia.Kraj pochodzenia:
WłochyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
TAN-VIET International S.A., ul. Marco Polo 9, 83-031 Łęgowo