Prosoya Tofu z koperkiem 250 g
Opis
Rumix Prosoya Tofu z koperkiem. Produkt wegański. Produkt sterylizowany. 250 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 12 sztuk.
Tofu powstaje z soi, a dokładniej z jej ziaren. Jest w naturalny sposób bezglutenowa i nie zawiera laktozy. Tofu jest wegańskie, ale warto włączyć je nie tylko do diety roślinnej. Tofu z dodatkiem koperku zyskuje ciekawy, świeży smak. Tofu marki Prosoya powstaje z hodowanej w Polsce soi, która nie jest modyfikowana genetycznie. Produkty Prosoya nie zawierają konserwantów ani sztucznych lub zbędnych wypełniaczy.Sposób użycia/Zastosowanie:
między innymi do bezpośredniego spożycia z pieczywem, do sałatek, do obiadu zamiast ziemniaków, smażone w panierce zamiast kotletów, pieczone lub duszone w sosie.Składniki:
ziarno soi (87%), koperek (3%), sok z cytryny, kwas cytrynowy: kwas, woda, sól.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 419 kJ/100 kcal, tłuszcz: 3,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g, węglowodany: 4,4 g, w tym cukry: 2,2 g, białko: 12 g, sól: 0,2 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w temperaturze chłodniczej do 48 godzin.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Rumix Prosoya Rok założenia 1992 Janina Gasparowicz, Dębogórze Wybudowanie, ul. Dębogórska 9, 84-230 Rumia