Primo Gusto Makaron spaghetti tricolore 500 g
Opis
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 12 sztuk.
Makaron spaghetti to klasyka i składnik wielu klasycznych włoskich przepisów - na bazie długiego, cienkiego makaronu przygotujemy na przykład spaghetti bolognese, spaghetti carbonara, spaghetti neapolitana czy spaghetti puttanesca. Makaron spaghetti tricolore pięknie prezentuje się na talerzu - jego kolory to zasługa naturalnych składników. Czerwonym barwnikiem są pomidory, a zielonym szpinak. Dzięki temu spaghetti tricolore ma ładne kolory i jeszcze bogatszy smak.Sposób użycia/Zastosowanie:
na każde 100 g makaronu należy użyć 1 l wody i 10 g soli. Wrzucić makaron do osolonej, wrzącej wody i zamieszać. Gotować 12-13 minut od czasu do czasu mieszając. Odcedzić makaron pozostawiając niewielką ilość wody. Dodać oliwę lub masło.Składniki:
semolina z pszenicy twardej, odwodnione pomidory (3%), odwodniony szpinak (2%), woda.
Wartość odżywcza
na 100 g:
wartość energetyczna: 1500 kJ/354 kcal, tłuszcz: 1,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g, węglowodany: 72,1 g, w tym cukry: 3,8 g, białko: 12 g, sól: 0,025 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
GrecjaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Atlanta A.M. Sp. z o.o., ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa