Polska Róża Płatki róży w cukrze 320g
Opis
Polska Róża Płatki róży w cukrze 320g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 6 sztuk.
Płatki róży w cukrze mają długą tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast jak śliwkowce (wrzuć odrobinę produktu do każdej śliwki) czy szarlotki. Płatki róży w cukrze dodadzą ciastu wyrazistości podnosząc jego walory aromatyczne, będą gwarancją niepowtarzalności, a ich smak na długo pozostanie w pamięci.Sposób użycia/Zastosowanie:
Do bezpośredniego spożycia lub rozcięczeniaSkładniki:
cukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości)
Wartość odżywcza
w 100 ml:
wartość energetyczna: 1292 kJ/ 304 kcal, tłuszcz 0 g ,w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 76 g , w tym: cukry 73,2 g, białko 0 g, sól 0,0035 g .
Sposób przechowywania:
W lodówce po otwarciuKraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Polska Róża Ernest Michalski Sp. Z o.o. ul. Róży 5, Falenty Nowe, 05-090 Raszyn