Patak's Sos Balti indyjski 450 g

Opis
Patak's Sos pomidorowy z dodatkiem papryki i kolendry w stylu indyjskim Balti 450 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 6 sztuk.
Balti to typowe danie British Indian Restaurant, czyli przepis kuchni brytyjskiej, inspirowany orientalnymi smakami. Balti to jeden z kulinarnych symboli Birmingham. Sos jest szybki w przygotowaniu, jego charakterystycznym składnikiem jest olej roślinny. Sos Balti podaje sie w wersji wegetariańskiej, z warzywami, a także z rybą, owocami morza i mięsem bez kości.Cechy: średnio-ostry, idealny do kurczaka i ryżu.
Informacje dla alergików:
produkt może zawierać orzechy i orzeszki ziemne.Sposób użycia/Zastosowanie:
przepis na 4 porcje Balti – 450 g piersi z kurczaka, dwie żółte papryki, ryż lub chlebki naan. Smaż pokrojone składniki przez 5 minut na niewielkiej ilości oleju. Dodaj sos i gotuj przez 15 minut od czasu do czasu mieszając, aż wszystkie składniki będą ugotowane. Podawaj z ryżem lub chlebkami naan.Składniki:
woda, pomidory (14%), czerwona i zielona papryka (5%), olej rzepakowy, suszona cebula, skrobia modyfikowana kukurydziana, mielone przyprawy (2%) (przyprawy, kmin rzymski, kolendra, czarny pieprz), cukier, pasta pomidorowa, czosnek, sól, imbir, kwasy (kwas mlekowy, kwas octowy), zagęszczony sok z cytryny, kruszony czarny pieprz, kruszone nasiona kolendry, ekstrakt z papryki, nasiona kopru, suszony liść kolendry, suszone kruszone papryczki chilli, suszony liść kozieradki.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 346 kJ/83 kcal, tłuszcz: 5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g, węglowodany: 7,8 g, w tym cukry: 4,2 g, białko: 1,1 g, sól: 0,76 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
Wielka BrytaniaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
AB Foods Polska Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 2, 67-100 Nowa Sól