Oleofarm Olej z awokado tłoczony na zimno 250 ml
Opis
Oleofarm Olej z awokado tłoczony na zimno 250 ml
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 6 sztuk.
Tłoczony na zimno olej z awokado Oleofarm powstaje z dorodnych owoców, metodą tłoczenia na zimno. Ma wyjątkowy, bogaty aromat oraz owocowy, delikatny smak. Znakomicie sprawdza się jako dodatek do potraw na zimno, szczególnie sałatek, surówek, sosów, dipów oraz past. Olej z awokado, ze względu na swoje właściwości, ma zastosowanie również w kosmetyce, na przykład w pielęgnacji skóry i włosów wymagających nawilżenia W niektórych krajach owoc awokado jest nazywany „owocem maślanym”, ze względu na dużą zawartość tłuszczów. Z powodu tak dużej zawartości tłuszczu oraz białka, owoc ten używano w długich podróżach morskich jako namiastkę mięsa. Miąższ owoców awokado stanowi bardzo ceniony produkt odżywczy z którego otrzymuje się olej. Tłoczony na zimno olej z awokado Oleofarm nie powinien być stosowany do podgrzewania oraz smażenia potraw.Składniki:
olej z awokado tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Wartość odżywcza
w 100 ml:
wartość energetyczna: 3374 kJ/820 kcal, tłuszcz: 91,2 g, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 63,2 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 10 g, węglowodany: 0 g, w tym cukry: 0 g, białko: 0 g, sól: 0 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w temperaturze pokojowej.Uwagi:
może wytrącić się naturalny osad.Kraj pochodzenia:
A - UE, B -Kenia, C - RPADane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Oleofarm Sp. z o.o., ul. Mokronoska 8, 52-407 Wrocław