Maina La Gran Colomba Classica Babka drożdżowa Wielkanoc 1 kg

Opis
Maina La Gran Colomba classica 1 kg
Babka Colomba to klasyczne, włoskie ciasto drożdżowe, pieczone na Wielkanoc, formowane na kształt gołębicy - po włosku "colomba". Babka symbolizuje pokój i miłość, których znakiem według tradycji chrześcijańskiej jest gołębica. Babka La Gran Colomba Classica to miękkie, smaczne, pełne starannie dobranych składników ciasto, przygotowane według tradycyjnej, pracochłonnej receptury - bogactwo bakalii nadaje jej wyjątkowy, odświętny charakter. Smak babki Colomba dopełnia pyszna, chrupiąca polewa orzechowa z całymi migdałami i lukrem cukrowym.Babka La Gran Colomba Classica powstaje na bazie dwudniowego zakwasu, z chłodzonego 8 godzin ciasta. Nie zawiera barwników i konserwantów. Babka La Gran Colomba Classica zapakowana jest w eleganckie pudełko, które pięknie prezentuje się jako dekoracja na Wielkanoc albo słodki upominek.
Informacje dla alergików:
produkt może zawierać soję.Składniki:
mąka z pszenicy miękkiej typ „0", cukier, kandyzowana skórka pomarańczy (16,5%) (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier), masło, świeże żółtko jaja, naturalne drożdże macierzyste (6,5%) (mąka pszenna, woda), świeże białko jaja, migdały (2%), orzechy laskowe, armelline, pasteryzowane świeże mleko pełne, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, skrobia ryżowa, syrop z cukru inwertowanego, mąka ryżowa, sól, naturalne aromaty.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1645 kJ/392 kcal, tłuszcze: 16 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,5 kg, węglowodany: 54 g, cukry: 25 g, białko: 6,5 g, sól: 0,4 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
WłochyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Bäckerei Dahlhoff Polonia Sp. z o.o., Bażantów 1, 40-668 Katowice