Maina Babka drożdżowa Pandoro Panettone 750 g
Opis
Maina Ciasto drożdżowe pandoro wypiekane na naturalnym zakwasie 750 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 16 sztuk.
Ciasto drożdżowe Pandoro to tradycyjne włoskie ciasto. „Słodki chleb” jest podawany z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku. Tradycja pieczenia drożdżowej babki Pandoro sięga XVIII wieku, a jej receptura powstała w Weronie – mistrzowie piekarscy pracowali nad jej udoskonaleniem przez niemal wiek! Babka drożdżowa ma charakterystyczny kształt wysokiej kopuły i tradycyjnie podaje się ją oprószoną cukrem pudrem, aby przypominała zaśnieżone szczyty Alp. Babka drożdżowa Pandoro Maina powstaje z wysokiej jakości składników, w tym świeżego, włoskiego mleka. Powoli, z czułością, zgodnie z tradycją rodzi się arcydzieło smaku, zapachu i delikatności. Babka drożdżowa Pandoro to przepyszny deser, który doskonale smakuje z kawą, herbatą lub winem. Jest zapakowana w eleganckie pudełko ze wstążką, więc będzie pięknym prezentem z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku.Informacje dla alergików:
produkt może zawierać orzechy i soję.Składniki:
mąka pszenna, świeże jaja, cukier, masło, mleko pełnotłuste 4% pasteryzowane, naturalne drożdże (zawiera pszenicę), fruktoza, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, masło kakaowe, sól, aromaty. Posypka: cukier, skrobia pszenna, aromaty.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1721 kJ/411 kcal, tłuszcz: 20 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g, węglowodany: 49 g w tym cukry: 22 g, białko: 8 g, sól: 0,55 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
WłochyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Bäckerei Dahlhoff Polonia Sp. z o.o., Bażantów 1, 40-668 Katowice