Inka Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu eko 150 g

Opis
Inka Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu eko 150 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 6 sztuk.
Kakao pochodzi z Ameryki Południowej - ziarna kakaowca były niezwykle cenne i służyły jako środek płatniczy. Ze względu na swoje właściwości były nazywane "pokarmem bogów". Ekologiczne kakao Inka o obniżonej zawartości tłuszczu to smaczny napój, który szczególnie dobrze smakuje przygotowany z ciepłym mlekiem. Kakao Inka doda czekoladowej nuty domowym wypiekom i deserów, wzbogaci smak naleśników, kremów, koktajli, płatków śniadaniowych i innych słodkich przepisów. Elegancka puszka pozwala zachować walory kakao na dłużej!Sposób użycia/Zastosowanie:
wsyp do kubka 1 łyżeczkę (2,5 g) i zalej ciepłym mlekiem (250 ml).Składniki:
(100%) kakao niskotłuszczowe*, zawartość tłuszczu kakaowego 10-12% (*pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych).Wartość odżywcza
100 ml:
wartość energetyczna: 1317 kJ/314 kcal, tłuszcz: 11 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7 g, węglowodany: 14 g, w tym cukry: 0,9 g, białko: 20 g, sól: 0,05 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia
rolnictwo spoza UEDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
PolBioEco Polska Sp. z o.o., ul. Do Dysa 5, 20-149 Lublin