Incola Makaron Orecchiette bezglutenowy 200 g

Opis
Incola Makaron Orecchiette bezglutenowy 200 g
Makaron orecchiette swoim kształtem przypomina małe uszka – stąd jego nazwa. Ten rodzaj makaronu pochodzi z włoskiej Puglii. Mieszkańcy tego regionu Włoch stosują go przede wszystkim jako składnik sałatek. Bezglutenowy makaron Orecchiette Incola można podawać ze słodkimi lub wytrawnymi dodatkami, komponować z potrawami mięsnymi i warzywnymi oraz sałatkami. Bezglutenowy makaron Orecchiette Incola może być elementem diety bez glutenu, polecany jest również dla wegan.Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 10 sztuk.
Więcej o rodzajach makaronów pisaliśmy na naszym blogu => sprawdź tutaj.
Sposób użycia/Zastosowanie:
do lekko osolonej gotującej się wody wsyp żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotuj od 6-10minut, w zależności od upodobania twardości.Składniki:
mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, płatki ziemniaczane, glukoza.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1452 kJ/346 kcal, tłuszcz: 2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g, węglowodany: 77 g, w tym cukry: 1,5 g, błonnik: 1,5 g, białko: 4 g, sól: 0,18 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.Kraj pochodzenia:
WłochyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
GFS Poland Sp. z o.o., ul. Komorowicka 110, 43-300 Bielsko Biała