Incola Chleb rustykalny biały bezglutenowy 235 g
Opis
Incola Bezglutenowy chleb rustykalny biały 235 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 12 sztuk.
Puszysty chleb bez glutenu powstał na bazie zakwasu z mąki jaglanej. Delikatne pieczywo bezglutenowe ma śmietankowy, przyjemny smak. Rustykalny chleb bez glutenu doskonale komponuje się z masłem oraz słodkimi dodatkami, takimi jak dżemy lub kremy czekoladowe. Jest odpowiedni także do przygotowywania tostów.Informacje o alergenach:
produkt bez dodatku glutenu, pszenicy, soi i jaj. Może zawierać orzechy pekan.Sposób użycia/Zastosowanie:
pieczywo do bezpośredniego spożycia. Może być również odświeżane w tosterze lub piekarniku.Składniki:
zakwas z mąki jaglanej, woda, skrobie (kukurydziana, tapiokowa), błonnik roślinny, olej rzepakowy, drożdże, serwatka w proszku (z mleka krowiego) , substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), cukier, oliwa z oliwek 2%, sól, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), syrop glukozowy, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).Wartości odżywcze:
na 100 g:
wartość energetyczna: 1242 kJ/296 kcal, tłuszcze: 9,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g, węglowodany: 45,4 g, w tym cukry: 9,1 g, białko: 4 g, błonnik: 6,3 g, sól: 1,8 g.Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od 14 do 21 stopni Celsjusza, z dala od źródła ciepła i promieni słonecznych.Uwagi:
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadza produkt do obiegu:
GFS Poland Sp z o.o., ul. Komorowicka 110, 43-300 Bielsko-Biała