Helcom Naturalnie Mąka dyniowa bezglutenowa 250 g

Producent: Helcom
Dostępność: średnia ilość
Cena brutto: 5,55 zł 5.55
ilość szt.

Opis

Helcom Naturalnie Mąka z pestek dyni bezglutenowa 250 g

Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 14 sztuk.

Mąka z pestek dyni nie zawiera glutenu, dlatego mogą używać jej również osoby na diecie bezglutenowej. Mąka dyniowa ma zastosowanie w wypieku ciast, ciasteczek i pieczywa, używa się jej również do przygotowania omletów i naleśników. Dyniowa mąka bez glutenu to dobry zagęstnik do zup i sosów, dobrze komponuje się również z napojami owocowymi i mlecznymi, a także płatkami śniadaniowymi. Co ciekawe, dyniowa mąka bez glutenu może być spożywana na surowo, co rozszerza zakres jej zastosowania.

Sposób użycia/Zastosowanie:

Stosować do wypieku ciasteczek, ciast, omletów, naleśników, pieczywa. Można dodawać do płatków śniadaniowych, mieszać z napojami mlecznymi i owocowymi, używać jako zagęstnik do past i zup.

Składniki:

pestki dyni

Wartość odżywcza

w 100 g:

wartość energetyczna: 1573 kJ/377 kcal, tłuszcz: 14 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g, węglowodany: 4,2 g, w tym cukry: 2 g, błonnik: 21 g, białko: 48 g, sól: 1,5 g

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia:

Polska

Dane producenta/Kto wprowadza produkt do obiegu:

Greek Trade Sp. z o.o., ul. Tadeusza Śliwiaka 14, 30-797 Kraków

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Wersja komputerowa
Sklep internetowy Shoper Premium