Goccia D'Oro Pesto genovese z truflą 130 g

Opis
Goccia D'Oro Pesto genovese z truflą 130 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 12 sztuk.
Włoskie pesto genovese z truflą Goccia D'Oro to doskonały sos do spaghetti i wszystkich rodzajów makaronów włoskich. Podstawowym składnikiem pesto genovese, który jest zwany zielonym symbolem Ligurii, są liście bazyli. Idealna baza do przygotowywania sosów do mięs pieczonych, smażonych i grilowanych jak również do dipów do warzyw i sałatek. Dodatek trufli nadaje pesto wyjątkowy, wykwintny charakter i pomaga zamienić prosty posiłek w prawdziwą włoską ucztę.Informacje dla alergików:
produkt może zawierać orzechy włoskie, pistacjowe i arachidowe.Składniki:
olej słonecznikowy, włoska bazylia (35%), orzechy nerkowca, sól, trufla letnia (Tuber aestivum Vitt) (1%), ser Pecorino Romano ChNP (mleko owcze, sól, podpuszczka), orzeszki piniowe, czosnek, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza:
w 100 g:
wartość energetyczna: 1963 kJ / 476 kcal, tłuszcz: 4,8 g, w tym kwasy nasycone: 6,5 g, węglowodany: 4,6 g, w tym cukry: 1,9 g, białko: 5,2 g, sól: 2,4 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w miejscu chłodnym i suchym, a po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.Kraj pochodzenia:
WłochyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Poltrade Sp. z o. o., ul. Romanowicza 19 B, 30-702 Kraków