Diamant Konfitur-Fix środek żelujący 25 g

Opis
Diamant Konfitur-Fix środek żelujący 25 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 40 sztuk.
Konfitur-Fix Diamant to prosty i szybki sposób na przyrządzenie domowych konfitur. Unikalna formuła produktu sprawia, iż jako jedyny tego rodzaju produkt na rynku Konfitur-Fix umożliwia dobranie ilości dospywanego cukru do smaku i rodzaju owoców. Pakowany w polietylenowe torebki 25 g. Na 1 kg owoców możesz użyć od 350 g do 500 g cukru.Sposób przygotowania/użycia:
prosty sposób na konfitury: owoce umyć, usunąć pestki, gniazda, szypułki lub listki, rozdrobnić, odważyć 1 kg (albo odmierzyć 750 ml soku na galaretkę) i włożyć do garnka. Wsypać Konfitur-Fix i dokładnie wymieszać z owocami oraz wybraną ilością cukru (od 350 g do 500 g). Mieszając doprowadzić całość do wrzenia. Gotować 3 minuty na większym ogniu stale mieszając. Galaretkę gotować 1 minutę. Gorącymi konfiturami (galaretką) napełnić słoiki typu twist-off do wysokości brzegu i natychmiast szczelnie zamknąć. Uwaga Konfitur-Fix nie powoduje powstawania piany podczas gotowania. Twoje ulubione konfitury możesz od razu po zagotowaniu nałożyć do słoików.Składniki:
cukier, środek żelujący: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny utwardzony, środek konserwujący: sorbinian potasu.Wartości odżywcze:
w 100 g:
wartość energetyczna: 1363 kJ/324 kcal, tłuszcz: 3,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g, węglowodany: 44 g, w tym cukry: 44 g, białko: 0 g, sól: 0,75 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o., ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań