Darmowa wysyłka od 250 zł! 🚚
 
Zamówienia realizujemy w 24h! ⏱️
 
Darmowa wysyłka od 250 zł! 🚚
 
Zamówienia realizujemy w 24h! ⏱️
 
ostra selekcja produktów
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Diamant

Diamant Cukier żelujący 3:1 500 g

Kod produktu: 010022

Kod kreskowy: 5907069000321

6,75 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 6,40 zł
Promocja trwa do 17 lipca 2025
Czas wysyłki: 24 godziny
Dostawa od 10,99 zł
ORLEN Paczka 24h

Maksymalna waga paczki 20 kg. Bezpłatnie powyżej 250zł*.

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

Diamant Cukier żelujący 3:1 500 g

Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 6 sztuk.

Cukier żelujący Diamant 3:1 to sprawdzony i prosty sposób na przyrządzanie domowych konfitur. Dzięki zawartości pektyn konfitury przygotowane na bazie cukru żelującego Diamant przygotowuje się szybko i przyjemnie - gotujemy je 3 minuty! Na półtora kilograma owoców używamy 0,5 kg cukru żelującego Diamant 3:1. Cukier żelujący Diamant 3:1 pozwala przygotować konfitury o jeszcze bardziej intensywnym owocowym smaku. Doskonale nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych. Poleca się do konfitur robionych w kuchence mikrofalowej. Produkt pakowany jest w papierowe torebki 500 g.

Ważne wskazówki: Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1,5 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce.

Sposób użycia/Zastosowanie:

przepis podstawowy: owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia.

Konfitury z kawałkami owoców: owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3 do 4 godzin. Następnie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

Galaretki: 1,2 l zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 4 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

Składniki:

cukier, substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny, środek konserwujący: sorbinian potasu.

Sposób przechowywania:

przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przechowywać w temperaturze otoczenia.

Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o., ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań
Diamant Cukier żelujący 3:1 500 g