Darmowa wysyłka od 250 zł! 🚚
 
Zamówienia realizujemy w 24h! ⏱️
 
Darmowa wysyłka od 250 zł! 🚚
 
Zamówienia realizujemy w 24h! ⏱️
 
ostra selekcja produktów
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Diamant

Diamant Cukier żelujący 1:1 1 kg

Kod produktu: 010027

Kod kreskowy: 5907069000048

7,05 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 6,70 zł
Promocja trwa do 17 lipca 2025
Czas wysyłki: 24 godziny
Dostawa od 10,99 zł
ORLEN Paczka 24h

Maksymalna waga paczki 20 kg. Bezpłatnie powyżej 250zł*.

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

Diamant Cukier żelujący 1:1 1 kg

Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 6 sztuk.

Cukier żelujący Diamant 1:1 to sprawdzony i prosty sposób na przyrządzanie domowych konfitur. Dzięki zawartości pektyn konfitury przygotowane na bazie cukru żelującego Diamant przygotowuje się szybko i przyjemnie. Na jeden kilogram owoców używamy 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Konfitury wykonane z cukrem żelującym Diamant 1:1 świetnie nadają się do długiego przechowywania. Produkt nie zawiera środków konserwujących. Pakowany w papierowe torebki 1 kg. Ważne wskazówki : najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1 kg przygotowanych owoców z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Garnek napełnić najwyżej do połowy.

Sposób użycia/Zastosowanie:

przepis podstawowy : owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. Masę owocową połączyć z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 4 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

Konfitury z kawałkami owoców . Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców, rozdrobnić na kawałki, zmieszać z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i gotować przez 4 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

Galaretki: 3/4 l zimnego soku z owoców zmieszać z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty, nie przerywając mieszania. (Uwaga: sok porzeczkowy, agrestowy i jabłkowy gotować przez 1 minutę). Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

Składniki:

cukier, substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny.

Sposób przechowywania:

przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przechowywać w temperaturze otoczenia.

Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o., ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań
DIAMANT Cukier żelujący 1-1 1kg  5907069000048.jpg
Diamant Cukier żelujący 1:1 1 kg