Darmowa wysyłka od 250 zł! 🚚
 
Zamówienia realizujemy w 24h! ⏱️
 
Darmowa wysyłka od 250 zł! 🚚
 
Zamówienia realizujemy w 24h! ⏱️
 
ostra selekcja produktów
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Diamant

Diamant Cukier puder 500 g

Kod produktu: 010012

Kod kreskowy: 5907069000277

Cena 4,61 zł
Czas wysyłki: 24 godziny
Dostawa od 10,99 zł
ORLEN Paczka 24h

Maksymalna waga paczki 20 kg. Bezpłatnie powyżej 250zł*.

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

Diamant Cukier puder 500 g

Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 10 sztuk.

Cukier puder Diamant to cukier kryształ zmielony do postaci sypkiego proszku. W takiej formie doskonale sprawdzi się przy wypieku delikatnych i puszystych ciast. Cukier puder to również dobry składnik do przygotowania bitej śmietany, lekkich kremów oraz mas serowych i makowych. Cukier puder można stosować również do dekoracji deserów i wypieków. Z jego dodatkiem przygotujemy również świetlisty lukier lub polewę, które będą elastyczne i nie będą pękać.

Sposób użycia/Zastosowanie:

przykładowy przepis:

Sernik pomarańczowy

Składniki: 250 g Cukru pudru Diamant, 300 g białego sera (trzykrotnie zmielonego), 120 g masła, 8 jaj, 1 pomarańcza, 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier wanilinowy, 100 g płatków migdałowych, 100 g rodzynek, szczypta soli, bułka tarta.

Przygotowanie: Do miski włożyć masło, ser, cukier puder i utrzeć na gładką masę. Oddzielić żółtka od białek. Białka z solą ubić na sztywną pianę, odstawić. Do masy serowej dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Umyć pomarańczę, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Dodać do masy serowej. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, rodzynki i płatki migdałowe. Wymieszać. Całość połączyć z pianą z białek uważając, aby masa nie opadła. Formę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką i przełożyć masę. Piec na złocisty kolor w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 45 minut. Po wystudzeniu sernik można oblać czekoladą i udekorować cząstkami pomarańczy.

Wartość odżywcza

w 100 g:

wartość energetyczna: 1700 kJ/400 kcal, tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, węglowodany: 100 g, w tym cukry: 100 g, białko: 0 g, sól: 0 g.

Sposób przechowywania:

przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć. Przechowywać w temperaturze otoczenia.

Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o., ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań
010012
Diamant Cukier puder 500 g