Diamant Cukier puder 500 g
Opis
Diamant Cukier puder 500 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 10 sztuk.
Cukier puder Diamant to cukier kryształ zmielony do postaci sypkiego proszku. W takiej formie doskonale sprawdzi się przy wypieku delikatnych i puszystych ciast. Cukier puder to również dobry składnik do przygotowania bitej śmietany, lekkich kremów oraz mas serowych i makowych. Cukier puder można stosować również do dekoracji deserów i wypieków. Z jego dodatkiem przygotujemy również świetlisty lukier lub polewę, które będą elastyczne i nie będą pękać.Sposób użycia/Zastosowanie:
przykładowy przepis:Sernik pomarańczowy
Składniki: 250 g Cukru pudru Diamant, 300 g białego sera (trzykrotnie zmielonego), 120 g masła, 8 jaj, 1 pomarańcza, 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier wanilinowy, 100 g płatków migdałowych, 100 g rodzynek, szczypta soli, bułka tarta.Przygotowanie: Do miski włożyć masło, ser, cukier puder i utrzeć na gładką masę. Oddzielić żółtka od białek. Białka z solą ubić na sztywną pianę, odstawić. Do masy serowej dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Umyć pomarańczę, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Dodać do masy serowej. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, rodzynki i płatki migdałowe. Wymieszać. Całość połączyć z pianą z białek uważając, aby masa nie opadła. Formę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką i przełożyć masę. Piec na złocisty kolor w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 45 minut. Po wystudzeniu sernik można oblać czekoladą i udekorować cząstkami pomarańczy.
Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1700 kJ/400 kcal, tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, węglowodany: 100 g, w tym cukry: 100 g, białko: 0 g, sól: 0 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć. Przechowywać w temperaturze otoczenia.Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o., ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań