Diamant Cukier puder 250 g
Opis
Diamant Cukier puder 250 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 14 sztuk.
Cukier puder Diamant to bardzo drobno zmielony cukier kryształ. Stanowi znakomity składnik wypieków delikatnych i pulchnych ciast, świetnie nadaje się do przygotowywania lekkich kremów, bitej śmietany, a także mas serowych i makowych. Doskonale sprawdza się przy ozdabianiu wypieków i deserów. Świetny również jako składnik lukru czy polewy, które dzięki niemu są elastyczne, nie pękają i po wyschnięciu mają intensywnie świetlisty, biały kolor. Pakowany w zgrabny i estetyczny kartonik 250 g (dostępne również inne gramatury produktów).Sposób użycia/Zastosowanie:
lukier - przepis podstawowy
250 g cukru pudru Diamant, 4-6 łyżek stołowych gorącej wody. Cukier puder przesiać, a następnie zmieszać z taką ilością wody, aby uzyskać gęstą płynną masę. Tak przygotowaną polewą lukrową od razu polać ciasto.Składniki:
cukier biały,glukoza.
Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1700 kJ/400 kcal, tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, węglowodany: 100 g, w tym cukry: 100 g, białko: 0 g, sól: 0 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć. Przechowywać w temperaturze otoczenia.Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o., ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań