De Cecco Makaron mafaldine długie wstążki 500 g

Opis
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 24 sztuk.
Makaron mafaldine to pasta w postaci długich wstążek z falowanymi krawędziami. Włoskie makarony De Cecco powstają przy użyciu form z brązu - unikalna chropowatość na powierzchni makaronu zwiększa zdolność wchłaniania sosu. Makaron mafaldine pochodzi z okolic Neapolu - został nazwany na cześć księżniczki Mafaldy z Sabaudii. Pofałdowana część makaronu zatrzymuje więcej sosu niż gładka, co jest charakterystyczne dla tego rodzaju makaronu. Makaron mafaldine jest uniwersalny - pasują do niego sosy białe, sosy z owocami morze, sosy z dziczyzny oraz neapolitańskie ragu z ricottą.Informacje dla alergików:
produkt zawiera pszenicę.Składniki:
mąka z pszenicy durum, woda.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1490 kJ/ 351 kcal, tłuszcze: 1,5 g, w tym tłuszcze nasycone 0,3 g, węglowodany: 69 g, w tym cukry 3,4 g, błonnik: 2,9 g, białko: 14 g, sól: 0,0 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
WłochyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Index Food Sp. z o.o. Sp. k., ul. Jana III Sobieskiego 98 , 62-030 Luboń