Celiko Pektyna bezglutenowa 24 g

Opis
Celiko Pektyna bezglutenowa 24 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 30 sztuk.
Bezglutenowa Pektyna Celiko to środek żelujący, doskonały do przygotowania dżemów, konfitur, galaretek i innych domowych, owocowych przetworów. Jedno opakowanie produktu wystarczy do przetworzenia 2 kilogramów owoców.Informacje dla alergików:
produkt może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne.Sposób użycia/Zastosowanie:
przykładowy sposób wykorzystania - owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić. Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając. Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu. W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.Składniki:
pektyny.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań