Celiko Galaretka z Agarem o smaku truskawkowym bezglutenowa 45 g
Opis
Galaretka o smaku truskawkowym z agarem w proszku. Produkt bezglutenowy. 45 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 25 sztuk.
Galaretka bezglutenowa o smaku truskawkowym Celiko zawiera agar zamiast tradycyjnie stosowanej żelatyny. Ten wyjątkowy produkt jest odpowiedni dla osób na diecie bez glutenu, wegan oraz wegetarian. Galaretka o smaku truskawkowym z agarem to dobra propozycja deseru dla osób, które dbają o linię. Galaretka szybko tężeje, można ją dodawać do ciast lub na jej bazie przygotować żelki. Tradycyjny cukier w produkcie zastąpiła izomaltuloza, która jest przyswajalna i całkowicie trawiona.Informacje dla alergików:
produkt może zawierać mleko, soję, orzechy ziemne oraz pochodne.Sposób użycia/Zastosowanie:
zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia. Galaretkę gotować przez 2 do 3 minut, Przelać do naczynia, wystudzić. Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1 do 2 łyżeczek). Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.Składniki:
izomaltuloza, sok truskawkowy w proszku 13% (maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy), substancja żelująca: agar, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1565 kJ/369 kcal, tłuszcz: <0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, węglowodany: 90 g, w tym cukry: 82 g, błonnik: 3,3 g, białko: <0,5 g, sól: 0,01 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań