Celiko Dżemofix 3:1 bez glutenu 40 g
Opis
Celiko Dżemofix 3:1 bez glutenu 40 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 25 sztuk.
Oparty na bazie naturalnej pektyny środek spożywczy bez glutenu. Środek o silnych właściwościach żelujących, doskonały do domowych przetworów, tj. dżemy czy konfitury. Celiko Dżemofix zapobiega pojawianiu się pleśni.Informacje dla alergików:
w zakładzie stosowane są: soja, mleko, orzechy ziemne oraz ich pochodne.Sposób użycia/Zastosowanie:
owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W razie konieczności usunąć szypułki, pestki, gniazda nasienne. Duże owoce rozdrobnić. Odważone owoce w ilości 1kg zmieszać z Dżemofix'em a następnie zagotować ciągle mieszając. Dodać 0,3 kg cukru i ponownie zagotować. Gotować jeszcze ok 3 minuty mieszając. Zestawić z kuchenki i mieszać do zaniku piany. Gorący dżem rozlać do wcześniej przygotowanych słoików i natychmiast szczelnie zamknąć. Odwrócić na ok. 10 min. do góry dnem.Składniki:
cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: kwas sorbowy.Kraj pochodzenia:
Polska.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań