Celiko Dżemofix 2:1 bez glutenu 40 g
Opis
Celiko Dżemofix 2:1 bez glutenu 40 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 25 sztuk.
Środek spożywczy, którego bazą jest pektyna. Celiko Dżemofix wykazuje silne właściwości żelujące, dlatego świetnie nadaje się do dżemów i konfitur. Dodatkowo, hamuje on proces pleśnienia.Informacje dla alergików:
w zakładzie stosowane są: soja, mleko, orzechy ziemne oraz ich pochodne.Sposób użycia/Zastosowanie:
owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W razie konieczności usunąć szypułki, pestki, gniazda nasienne, a następnie rozdrobnić. Odważone owoce w ilości 1kg zmieszać z Dżemofix'em a następnie zagotować ciągle mieszając. Dodać 0,5 kg cukru i ponownie zagotować. Gotować jeszcze około 1 minuty mieszając. Zestawić z kuchenki i mieszać do zaniku piany. Gorący dżem rozlać do wcześniej przygotowanych słoików i natychmiast szczelnie zamknąć. Odwrócić na ok. 10 minut do góry dnem.Składniki:
cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: kwas sorbowy.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań