Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g
Opis
Celiko Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek. Produkt bezglutenowy. 200 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 12 sztuk.
Kruche, bezglutenowe ciasto jest doskonałą bazą do przygotowania deserów i słodkich wypieków. W składzie mieszanki znajduje się bezglutenowa mąka ryżowa, dlatego produkt można stosować również na diecie bez glutenu. Koncentrat ciasta kruchego może służyć do przygotowania ciasta, herbatników i ciasteczek. Kruche ciasto możemy łączyć z kremem, owocami, bakaliami lub innymi dodatkami. Produkt powstaje z wysokiej jakości składników. W czasie produkcji stosowane są zasady produkcyjne, które gwarantują zadeklarowany poziom czynników alergennych, w tym glutenu.Informacje dla alergików:
produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.Sposób użycia/Zastosowanie:
zawartość torebki wysypać do naczynia lub na stolnicę. Dodać żółtko, olej (lub masło) i proszek do pieczenia. Posiekać na drobne kawałki, dodać wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły sie w kulkę (nieco mniej wody przy przygotowaniu ciasta z masłem). Wygniatać ciasto przez około 5 minut a następnie pozostawić w lodówce na około godzinę. Ciasto wyłożyć na stolnicę, podsypać skrobią ziemniaczaną, i rozwałkować. Formować herbatniki wyciskając foremką lub przez maszynkę. Ułożyć na blasze wysmarowanej olejem. Upiec w piekarniku w temperaturze 220 stopni Celsjusza w czasie 15 minut.Składniki:
skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1515 kJ/362 kcal, tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszcze nasycone: 0 g, węglowodany: 87 g, w tym cukry: 26 g, białko: 1,7 g, sól: 0,01 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań