Celiko Budyń czekoladowy bez cukru bezglutenowy 45 g
Opis
Celiko Budyń o smaku czekoladowym w proszku bezglutenowy 45 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 25 sztuk.
Bezglutenowy budyń czekoladowy to pomysł na szybki w przygotowaniu i smaczny deser. Budyń Celiko to połączenie starannie wyselekcjonowanych składników oraz tradycyjnej i sprawdzonej receptury. Budyń o smaku czekoladowym, produkt bezglutenowy, świetnie smakuje sam lub w towarzystwie, na przykład podany z bitą śmietaną, owocami lub bakaliami. Można wykorzystać go w wypiekach i naleśnikach. Bezglutenowy budyń o smaku czekoladowym to sposób na wyjątkowy deser albo słodką i pożywną przekąskę.Informacje dla alergików:
produkt może zawierać mleko, soję, orzechy ziemne oraz pochodne.Sposób użycia/Zastosowanie:
z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru (około 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%), aromat.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1460 kJ/349 kcal, tłuszcz: 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g, węglowodany: 80 g, w tym cukry: 0 g, białko: 2,3 g, sól: 0,04 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań