Bonum Guma guar 100 g
Opis
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 1 sztuk.
Guma guar to naturalna substancja żelująca roślinnego pochodzenia. Wykorzystuje się ją jako zagęstnik, stabilizator lub wypełniacz w produktach spożywczych. Guma guar Bonum świetnie sprawdzi się do zagęszczania sosów, śmietany, kremów, lodów oraz deserów. Guma guar jest również składnikiem w przepisach na domowe pieczywo i słodke wypieki, także bezglutenowe - guma guar może zastąpić gluten, zwiększy objętość oraz pomoże uzyskać odpowiednią strukturę pieczywa.Składniki:
guma guar.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 790kJ/195 kcal , tłuszcz: 0,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g, węglowodany: 1,1 g, w tym cukry: 1,0 g, błonnik: 87 g , białko: 5 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Nasz Eden Sebastian Curzydło, ul. Borowinowa 53a/11, 30-698 Kraków