Bionaturo Nasiona do kiełkowania Rukola eko 25 g

Opis
Bionaturo Nasiona do kiełkowania Rukola eko 25 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 14 sztuk.
Rukola to popularny składnik kuchni śródziemnomorskiej. Liście rukoli maja wyrazisty, charakterystyczny smak, który w ciekawy sposób wzbogaca smak potraw. Kiełki rukoli maja podobne właściwości i można dodawać je do wielu dań, na przykład kanapek, sałatek lub jajek.Informacje dla alergików:
może zawierać śladowe ilości: soi, selera, gorczycy, sezamu i zbóż zawierających gluten.Sposób użycia/Zastosowanie:
nasiona namoczyć w letniej wodzie przez 8 do 10 godzin. Przepłukać nasiona, jednocześnie usuwając skorupki. Równomiernie rozłożyć nasiona na tacce do kiełkowania. Przelewać kiełki wodą 2 do 3 razy dziennie. Po 3 do 5 dniach kiełki osiągają najlepsze wartości odżywcze. Przepłukać kiełki wodą.Składniki:
ekologiczne nasiona rukoli.
Sposób przechowywania:
przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.Kraj pochodzenia:
WłochyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
PolBioEco Polska Sp. z o.o., ul. Do Dysa 5, 20-149 Lublin