440003
  • nowość

BioFarma Żurek żytni od Cioci Stasi 500 ml

Producent: BioFarma
Dostępność: duża ilość
Cena brutto: 3,65 zł 3.65
ilość szt.

Opis

BioFarma Żurek żytni od Cioci Stasi 500 ml

Żurek żytni to jedna z najstarszych polskich zup. Żurek, to, obok barszczu białego, książę tradycyjnych zup. Ma głęboki, wykwintny smak, który opiera się na żytnim zakwasie, wzbogaconym dodatkiem soli oraz czosnku. Żurek żytni od Cioci Stasi marki BioFarma to połączenie sprawdzonej, tradycyjnej receptury, z krystalicznie czystą wodą oraz wysokiej jakości składnikami. Żurek żytni od Cioci Stasi jest naturalnie przyprawiony i ukwaszony, nie zawiera wzmacniaczy smaku, barwników i konserwantów. Żurek żytni świetnie smakuje podany w bochenku chleba, z dodatkiem kiełbasy i jajka. Na butelce żurku od Cioci Stasi został umieszczony przepis, który ułatwia przygotowanie pożywnego posiłku.

Sposób użycia/Zastosowanie:

składniki: 500 ml zakwasu na żurek, 300 g wędzonki, 102 ząbki czosnku, 500 g ziemniaków, sól, pieprz. Przygotowanie: do garnka wlewamy 2 litry wody i gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki, solimy do smaku. Oddzielnie przyrumieniamy na patelni pokrojony w kostkę boczek lub kiełbasę, możemy dodać też cebulkę. Do podgotowanych ziemniaków wlewamy zawartość butelki, dodajemy przysmażoną wędzonkę oraz rozdrobniony czosnek. Całość gotujemy jeszcze około 5 minut często mieszając. Przyprawiamy do smaku.

Składniki:

woda, mąka żytnia z pełnego przemiału, mąka żytnia 720, sól, czosnek.

Wartość odżywcza

w 100 g po przyrządzeniu średnio:

wartość energetyczna: 152 kJ/36 kcal, tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, węglowodany: 7,5 g, w tym cukry: 0, g, błonnik: 0,5 g białko: 1,2 g, sól: 0,67 g.

Sposób przechowywania:

przechowywać w chłodnym i suchym pomieszczeniu.

Kraj pochodzenia:

Polska

Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:

BioFarma Włodarski Leszek, Marii Skłodowskiej Curie 9, 32–566 Alwernia

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Wersja komputerowa
Sklep internetowy Shoper.pl