Bezgluten Wieloziarnista mieszanka chleba ciemnego bezglutenowa 500 g

Producent: Bezgluten
Dostępność: duża ilość
Cena brutto: 8,60 zł 8.60
ilość szt.

Opis

Bezgluten Wieloziarnista mieszanka chleba ciemnego bezglutenowa 500 g

Bezglutenowa Wieloziarnista mieszanka chleba ciemnego Bezgluten to kompozycja najwyższej jakości mąk: kukurydzianej, mąki z siemienia lnianego, z ziaren słonecznika i otrębów ryżowych z zarodkami. Wieloziarnista mieszanka chleba ciemnego to świetna podstawa do wypieku ciemnego pieczywa.

Informacje dla alergików:

na zakładzie konfekcjonowane są: jaja i produkty pochodne; skrobia pszenna bezglutenowa; soja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne; nasiona sezamu i produkty pochodne; łubin i produkty pochodne; dwutlenek siarki i siarczany, orzechy ziemne.

Sposób użycia/Zastosowanie:

Chleb: sposób przygotowania: 500 g wieloziarnistej mieszanki bezglutenowej, 0,5 łyżeczki soli (5 g ), 0,5 łyżeczki cukru (8 g), 7 g drożdży w proszku, 500 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20 g). Przygotowanie: zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 stopni) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 stopni). Gdy ciasto podwoi swoją objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 do 45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąć go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca się piec w piekarniku bez termoobiegu.

Składniki:

skrobia kukurydziana, otręby ryżowe z zarodkami (6%), mąka z siemienia lnianego, błonnik pokarmowy, mąka z ziaren słonecznika, substancje zagęszczające: E464, guma guar; ziarna słonecznika (3%), dekstroza, regulator kwasowości: E575; proszek ze strąków drzewa świętojańskiego, substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza

w 100 g:

wartość energetyczna: 1514kJ/357kcal, tłuszcz: 3,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g, węglowodany: 80 g, w tym cukry: <0,2 g, błonnik: 1,4 g, białko: 0,9 g, sól: 0,03 g.

Sposób przechowywania:

w suchym i chłodnym miejscu

Kraj pochodzenia:

Polska.

Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:

BEZGLUTEN SP. Z O.O. Posądza 128 , 32-104 Koniusza, k.Krakowa.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Wersja komputerowa
Sklep internetowy Shoper.pl