Bezgluten Tortilla z oliwą z oliwek bezglutenowa 180 g
Opis
Bezgluten Tortilla z oliwą z oliwek extra virgin bezglutenowa 180 g (3 x 60 g)
Bezglutenowa Tortilla z oliwą z oliwek Bezgluten sprawdzi się jako baza do przygotowania szybkiego posiłku lub przekąski. Bezglutenowe placki można podawać z ulubionym farszem - z warzywami, mięsem lub serkiem. Bezglutenowe tortille z nadzieniem smakują dobrze na ciepło i na zimno, jako pożywny posiłek. Zwinięte tortille możemy też pokroić na mniejsze kawałki i podać jako smaczną przekąskę. Dodatek oliwy z oliwek extra virgin nadaje plackom wyjątkowy, włoski styl. Bezglutenowa Tortilla z oliwą z oliwek Bezgluten pakowana jest w atmosferze ochronnej, to produkt wegański.Informacje dla alergików:
w produkcie brak alergenów, na zakładzie używamy: skrobię pszenną bezglutenową, owies bezglutenowy, mleko, jaja, łubin, soję, sezam, seler, gorczyca oraz orzechy arachidowe.Sposób użycia/Zastosowanie:
podgrzać na patelni bez użycia tłuszczu z każdej strony (po ok. 60 sekund) . Podawać z dodatkami według uznania. Kuchenka mikrofalowa: 15/20 sekund grilować na średniej temperaturze. Można odgrzewać ponowie.Składniki:
skrobia kukurydziana, woda mąki (mąka ryżowa, jaglana, z siemienia lnianego) substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; oliwa z oliwek extra virgin (6%), skrobia z tapioki, skrobia ryżowa, błonnik (inulina, ziemniaczany), substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; skrobia ziemniaczana, sól, dekstroza, mąka grochowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa; środek konserwujący: E202; aromat.Wartość odżywcza
w 100 g:wartość energetyczna: 1201 kJ/285 kcal, tłuszcz: 8,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g, węglowodany: 50 g, w tym cukry: 0,3 g, błonnik: 3,6 g, białko: 1,1 g, sól: 1,09 g.
Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
BEZGLUTEN SP. Z O.O. , Posądza 12, 8 32-104 Koniusza, k.Krakowa