Bezgluten Multi Mix mieszanka bezglutenowa do ogólnego zastosowania 1 kg
Opis
Bezgluten Multi Mix mieszanka bezglutenowa do ogólnego zastosowania 1kg
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 6 sztuk.
Bezgluten Multi Mix mieszanka bezglutenowa do ogólnego zastosowania to uniwersalna mieszanka: skrobi ziemniaczanej, kukurydzianej, mąki kukurydzianej i jaglanej. Starannie dobrana kompozycja jest idealną bazą do pierogów, pyz, klusek, kopytek, a także ciast i ciasteczek. Bezgluten Multi Mix mieszanka bezglutenowa nie zawiera glutenu, jaj ani mleka.Informacje dla alergików:
na zakładzie konfekcjonowane są: jaja i produkty pochodne; skrobia pszenna bezglutenowa; soja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne; nasiona sezamu i produkty pochodne; łubin i produkty pochodne; dwutlenek siarki i siarczany, orzechy ziemne.Sposób użycia/Zastosowanie:
przykładowe przepisy:naleśniki: przygotuj: 100 g mieszanki, 2 jajka, 230 ml mleka, 2 łyżki oleju + olej do smażenia, 2 łyżki cukru. Wykonanie: wszystkie składniki wkładamy do misy i mieszamy mikserem do uzyskania gładkiej masy o konsystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy ok. 0,5 łyżki oleju, następnie wylewamy cienką warstwę ciasta i smażymy naleśniki z obu stron, aż do uzyskania złotobrązowego koloru.
Babeczki: przygotuj: 4 jajka, 100 g cukru, 16 g cukru waniliowego, 200 ml oleju, 250 g mieszanki, 7 g proszku do pieczenia Bezgluten, 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej, 12 papilotek. Wykonanie: jaja z cukrem ucieramy mikserem na najwyższych obrotach przez 5 min do uzyskania jasnej, puszystej masy. Następnie zmniejszamy obroty na najniższe i dodajemy olej, mieszankę, proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i delikatnie mieszamy ręcznie. Ciasto przekładamy do przygotowanych papilotek i pieczemy w 170 st. przez około 25 min do zarumienienia powierzchni (zalecamy pieczenie bez termoobiegu).Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka jaglana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.
Wartość odżywcza
w 100 g (po przygotowaniu):
wartość energetyczna: 1559 kJ/368 kcal, tłuszcz: 4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g, węglowodany: 80 g, w tym cukry: 4,3 g, błonnik: 1,1 g, białko: 2,5 g, sól: 0,65 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Bezgluten Sp. z o.o., Posądza 128 32-104 Koniusza