Bezgluten Mufinka-babeczka kakaowa z nadzieniem czekoladowym bezglutenowa 60 g

Opis
Bezgluten Mufinka-babeczka kakaowa z nadzieniem czekoladowym bezglutenowa 60 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 20 sztuk.
Kakaowa mufinka-babeczka Bezgluten łączy w sobie puszyste ciasto biszkoptowe oraz czekoladowe nadzienie. Mała i lekka babeczka to bezglutenowa i słodka przekąska na każdą okazję. Powstała z myślą o osobach na diecie bez glutenu, które nie chcą rezygnować ze słodkich wypieków. Mufinka Bezgluten pasuje do kawy i herbaty, a w szkole, pracy, podróży lub na wycieczce szybko doda energii. Czekoladowa babeczka to deser dla każdego miłośnika ciast i czekolady.Informacje dla alergików
na terenie zakładu stosowane są jaja, soja, mleko, seler, gorczyca, sezam, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, orzeszki ziemne, skrobia pszenna bezglutenowa, owies bezglutenowy.Składniki:
ciasto biszkoptowe (87%): jaja, olej rzepakowy, cukier, skrobie (kukurydziana, ziemniaczana, ryżowa), mąka ryżowa, kakao (1,2%), substancja utrzymująca wilgoć: glicerol;substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, guma ksantanowa; błonnik ziemniaczany, emulgatory: mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancja spulchniająca: węglany sodu; aromat. Nadzienie czekoladowe (13%): cukier, nieutwardzone tłuszcze roślinne (sojowy, rzepakowy, słonecznikowy, kukurydziany w różnych proporcjach), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, czekolada (10%) (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu), emulgatory: lecytyny; naturalny aromat waniliowy.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1962 kJ/471 kcal, tłuszcz: 29 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g, węglowodany: 47 g, w tym cukry: 26 g, białko: 5,5 g, sól: 0,23 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj produkcji:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Bezgluten Sp. z o. o., Posądza 128, 32-104 Koniusza