Chili24.pl

Bezgluten Makaron vermicelli nitka gruba bezglutenowy 250 g

Producent: Bezgluten
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 10,55 zł 10.55
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Bezgluten Makaron vermicelli nitka gruba bezglutenowy 250 g

Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 11 sztuk.

Makaron daje wiele ciekawych możliwości przygotowania potraw – to uniwersalna baza, która dobrze łączy się z różnymi dodatkami. Makaron vermicelii Bezgluten powstał z myślą o osobach, które stosują dietę bezglutenową. Dzięki temu, że nie zawiera jajek i mleka, mogą go włączyć do diety również weganie. Makaron vermicelli, czyli w postaci grubych nitek, często powstaje z mąki ryżowej i używa się go do dań kuchni chińskiej. Grube nitki będą dobrze komponować się na przykład z zupami i sosami.

Więcej na temat rodzajów i zastosowania makaronu pisaliśmy na naszym blogu => KLIK.

Sposób użycia/Zastosowanie:

do garnka wlać 1 litr wody na 100 g makaronu. Zagotować wodę. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować 14 do 15 minut. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą

Składniki:

mąka kukurydziana, mąka ryżowa.

Wartość odżywcza

w 100 g:

wartość energetyczna: 1499 kJ/353 kcal, tłuszcz: 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g, węglowodany: 80 g, w tym cukry: 1,4 g, błonnik: 1,9 g, białko: 6,2 g, sól: 0,2 g.

Sposób przechowywania:

przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Uwagi:

zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Kraj pochodzenia:

Polska

Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:

Bezgluten Sp. z o. o., Posądza 128 32-104 Koniusza

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Wersja komputerowa
Sklep internetowy Shoper Premium