Bezgluten Makaron spaghetti bezglutenowy 250 g
Opis
Bezgluten Makaron spaghetti bezglutenowy 250 g
Długi, cienki makaron spaghetti w wersji bezglutenowej powstał z myślą o osobach, które lubią smak tradycyjnej włoskiej kuchni, a jednocześnie stosują dietę bez glutenu. Makaron spaghetti podaje się zazwyczaj z sosem bolońskim, neapolitańskim lub carbonara. Bezglutenowy makaron spaghetti bez jajek i mleka może stać się także uzupełnieniem kuchni wegańskiej.Więcej na temat rodzajów i zastosowania makaronu pisaliśmy na naszym blogu => KLIK.
Informacje o alergenach:
na terenie zakładu stosowane są soja, mleko, seler, gorczyca, sezam, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin.Sposób użycia/Zastosowanie:
zagotować 1 l osolonej wody na 100 g makarou. Do wrzącej wody wkładać stopniowo makaron, w miarę wiotczenia zanurzonej części. Wymieszać, aby makaron nie przywarł do dna. Gotować 8 do 10 minut.Składniki:
mąka kukurydziana, mąka ryżowa, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1514 kJ/357 kcal, tłuszcz: 1,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, węglowodany: 78 g, w tym cukry: <0,5 g, błonnik: 1,9 g, białko: 6,5 g, sól: 4,5 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Bezgluten Sp. z o. o., Posądza 128 32-104 Koniusza