Chili24.pl

Bezgluten Makaron spaghetti bezglutenowy 250 g

Producent: Bezgluten
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 12,91 zł 12.91
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Bezgluten Makaron spaghetti bezglutenowy 250 g

Długi, cienki makaron spaghetti w wersji bezglutenowej powstał z myślą o osobach, które lubią smak tradycyjnej włoskiej kuchni, a jednocześnie stosują dietę bez glutenu. Makaron spaghetti podaje się zazwyczaj z sosem bolońskim, neapolitańskim lub carbonara. Bezglutenowy makaron spaghetti bez jajek i mleka może stać się także uzupełnieniem kuchni wegańskiej.

Więcej na temat rodzajów i zastosowania makaronu pisaliśmy na naszym blogu => KLIK.

Informacje o alergenach:

na terenie zakładu stosowane są soja, mleko, seler, gorczyca, sezam, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin.

Sposób użycia/Zastosowanie:

zagotować 1 l osolonej wody na 100 g makarou. Do wrzącej wody wkładać stopniowo makaron, w miarę wiotczenia zanurzonej części. Wymieszać, aby makaron nie przywarł do dna. Gotować 8 do 10 minut.

Składniki:

mąka kukurydziana, mąka ryżowa, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.

Wartość odżywcza

w 100 g:

wartość energetyczna: 1514 kJ/357 kcal, tłuszcz: 1,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, węglowodany: 78 g, w tym cukry: <0,5 g, błonnik: 1,9 g, białko: 6,5 g, sól: 4,5 g.

Sposób przechowywania:

przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Kraj pochodzenia:

Polska

Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:

Bezgluten Sp. z o. o., Posądza 128 32-104 Koniusza

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Wersja komputerowa
Sklep internetowy Shoper Premium