Bezgluten Makaron kukurydziany spaghetti bezglutenowy 250 g

Producent: Bezgluten
Dostępność: średnia ilość
Cena brutto: 3,65 zł 3.65
ilość szt.

Opis

Bezgluten Makaron kukurydziany spaghetti bezglutenowy 250 g

Makaron kukurydziany może zastąpić tradycyjny makaron w diecie bezglutenowej. Jego bazą jest mąka kukurydziana, która jest naturalnie bezglutenowa. Spaghetti to popularny długi i cienki makaron. Szczególnie udane kompozycje tworzy z klasycznymi włoskimi sosami – sosem carbonara, neapolitańskim oraz bolońskim.

Więcej o rodzajach makaronów przeczytasz na naszym blogu => tutaj.

Sposób użycia/Zastosowanie:

zagotować wodę. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować od 8-10 minut. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą. Na 1 litr wody należy wrzucić 100 g makaronu.

Składniki:

mąka kukurydziana, woda.

Wartość odżywcza

w 100 g:

wartość energetyczna:1520 kJ/359 kcal, tłuszcz: 2,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g, węglowodany: 76 g, w tym cukry:0,6 g, białko: 7,1 g, sód: 0,01 g.

Sposób przechowywania:

przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:

Bezgluten Sp. z o. o., Posądza 128, 32-104 Koniusza

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Wersja komputerowa
Sklep internetowy Shoper.pl