Bezgluten Makaron fusilli świderki bezglutenowy 250 g
Opis
Bezgluten Makaron fusilli świderki bezglutenowy 250 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 11 sztuk.
Makaron to podstawa wielu potraw. Na jego bazie łatwo i szybko możemy przygotować smaczny posiłek. Makaron fusilli marki Bezgluten to propozycja dla osób na diecie bezglutenowej. Powstaje z mąki ze zbóż bezglutenowych, nie zawiera też mleka ani jajek – jest to produkt, który można włączyć do diety wegańskiej. Makaron świderki jest bardzo popularny – ten rodzaj makaronu może stanowić bazę dla dań głównych, pasuje także do sałatek, zapiekanek oraz zup.Więcej na temat rodzajów i zastosowania makaronu pisaliśmy na naszym blogu => KLIK.
Sposób użycia/Zastosowanie:
do garnka wlać 1 litr wody na 100 g makaronu. Zagotować wodę. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować 6 do 7 minut. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodąSkładniki:
mąka kukurydziana, mąka ryżowa.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1499 kJ/353 kcal, tłuszcz: 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g, węglowodany: 80 g, w tym cukry: 1,4 g, błonnik: 1,9 g, białko: 6,2 g, sól: 0,2 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.Uwagi:
zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Bezgluten Sp. z o. o., Posądza 128 32-104 Koniusza