Bezgluten Mąka kukurydziana bezglutenowa 500 g

Opis
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 8 sztuk.
Bezgluten Mąka kukurydziana bezglutenowa produkowana jest w procesie mielenia ziaren kukurydzy. Jest to wszechstronny produkt: nadaje się zarówno do przygotowania makaronów, naleśników, jak i chleba, ale także do zagęszczania sosów czy zup. Bezgluten Mąka kukurydziana bezglutenowa charakteryzuje się delikatnie słodkim smakiem.Informacje dla alergików:
na zakładzie konfekcjonowane są: jaja i produkty pochodne; skrobia pszenna bezglutenowa; soja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne; nasiona sezamu i produkty pochodne; łubin i produkty pochodne; dwutlenek siarki i siarczany, orzechy ziemne.Sposób użycia/Zastosowanie:
do bezpośredniego spożycia.Składniki:
mąka kukurydziana.
Wartość odżywcza
w 100 g:wartość energetyczna 1510 kJ/356 kcal, tłuszcz: 0,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,15 g, węglowodany: 79 g, w tym cukry: 0,2 g, błonnik: 2,3 g, białko: 7,2 g, sól: 0,008 g.
Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
BEZGLUTEN SP. Z O.O. Posądza 128 32-104 Koniusza, k.Krakowa