Chili24.pl

Bezgluten Ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe bezglutenowe 500 g

Producent: Bezgluten
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 12,42 zł 12.42
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Bezgluten Ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe bezglutenowe 500 g

Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 8 sztuk.

Bezgluten Ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe bezglutenowe – to kompozycja najlepszych bezglutenowych mąk kukurydzianej, ryżowej i kukurydzianej. Mieszanka świetnie sprawdzi się do przygotowania pierogów, makaronów czy naleśników. Jest to propozycja dla osób na diecie bezglutenowej. Bezgluten Ciasto naleśnikowo-makaronowo-pierogowe to gwarancja pysznego dania.

Informacje dla alergików:

produkt zawiera skrobię pszenną bezglutenową. Na zakładzie konfekcjonowane są: jaja i produkty pochodne; skrobia pszenna bezglutenowa; soja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne; nasiona sezamu i produkty pochodne; łubin i produkty pochodne; dwutlenek siarki i siarczany, orzechy ziemne.

Sposób użycia/Zastosowanie:

Przepis na pierogi:

Składniki: 0,5 kg pierogowo-naleśnikowo-makaronowej mieszanki bezglutenowej, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody, temperatura około 20°C.

Wykonanie: zamiennik jajka (20 g) zmiksować z woda (80 g), dodać do ciasta pierogowo-naleśnikowo-makaronowego (zamiast zamiennika jajka można dodać 2 jajka). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.

Składniki:

skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza

w 100 g:

wartość energetyczna: 1548 kJ/365 kcal, tłuszcz: 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g, węglowodany: 86 g, w tym cukry: 5,9 g, białko: 0,6 g, sól: 0,13 g.

Sposób przechowywania:

przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia:

Polska

Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:

BEZGLUTEN SP. Z O.O. Posądza 128 32-104 Koniusza, k.Krakowa

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Wersja komputerowa
Sklep internetowy Shoper Premium