Chili24.pl

Bezgluten Bread Mix Mieszanka na chleb i pizzę 1 kg

Producent: Bezgluten
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 23,62 zł 23.62
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Bezgluten Bread Mix Mieszanka na chleb i pizzę 1 kg

Bread Mix Bezgluten to oryginalna kompozycja składników, z której można przygotować apetyczny chleb bezglutenowy lub spód do bezglutenowej pizzy. Mieszanka Bread Mix Bezgluten to dobry sposób na wzbogacenie codziennej diety bez glutenu. Osoby, które unikają glutenu nie muszą rezygnować ze smaku domowej pizzy oraz chrupiącego chleba. Na bazie Bread Mix Bezgluten można przygotowac także apetyczne bułeczki oraz ciasto drożdżowe.

Sposób użycia/Zastosowanie:

Chleb: 500 g mieszanki Bread Mix Bezgluten, 1 i 1/3 łyżeczki soli (10 g), 1 łyżka cukru (15 g), 500 ml letniej wody, 15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych, 3 łyżki oleju + do posmarowania.

Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki (28 x 9 cm), wyrównać powierzchnię, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 45 min. Piekarnik nagrzać do 200°C z ułożonym na dnie naczyniem z wodą. Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok. 50 min (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.

Chleb z automatu – piec na programie ok 3,5 h .

Pizza: 250 g mieszanki Bread Mix Bezgluten, 3 łyżeczki soli (5 g), 1 łyżki cukru (7 g), 200 ml letniej wody,10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży suszonych, 2 łyżki oleju.

Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub uformować na cienki placek za pomocą rąk posmarowanych olejem, ułożyć ulubione dodatki i piec przez ok. 30 min w temp. 200°C (bez termoobiegu). 

Składniki:

skrobia kukurydziana, mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa (6%), mąka ryżowa, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik Psyllium.

Wartość odżywcza

w 100 g:

wartość energetyczna:1488 kJ/351 kcal, tłuszcz: 0,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g, węglowodany: 82 g, tym cukry: <1,0 g, błonnik: 3,5 g, białko: 1,9 g, sól: 0,058 g.

Sposób przechowywania:

przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:

Bezgluten Sp. z o. o., Posądza 128, 32-104 Koniusza

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Wersja komputerowa
Sklep internetowy Shoper Premium