Bezgluten Bread Mix Mieszanka mąka na chleb i pizzę bezglutenowa 500 g

Producent: Bezgluten
Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 10,20 zł 10.20
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Bezgluten Bread Mix Mieszanka na chleb i pizzę bezglutenowa 500 g

Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 8 sztuk.

Domowa pizza albo chleb w diecie bezglutenowej – Mieszanka na chleb i pizzę Bezgluten to gotowa kompozycja stworzona specjalnie z myślą o osobach na diecie bez glutenu, które lubią samodzielnie zrobione wypieki. Bezglutenowa Mieszanka na chleb i pizzę Bezgluten nie ma w składzie konserwantów i sztucznych ulepszaczy, a starannie opracowana receptura zapewnia elastycznosć charakterystyczną dla pszennego ciasta.

Informacje dla alergików:

w zakładzie przetwarzane są owies bezglutenowy, skrobia pszenna bezglutenowa, jaja, mleko, sezam, łubin, orzechy arachidowe, soja, seler.

Sposób użycia/Zastosowanie:

CHLEB

Składniki: 500 g mieszanki Bread Mix BEZGLUTEN, 1 i 1/3 łyżeczki soli (10 g), 1 łyżka cukru (15 g), 500 ml letniej wody, 15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych, 3 łyżki oleju + do posmarowania.

Przygotowanie: Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki (28 x 9 cm), wyrównać powierzchnię, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 45 min. Piekarnik nagrzać do 200 stopni z ułożonym na dnie naczyniem z wodą. Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok. 50 min (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.

Chleb z automatu – piec na programie ok 3,5 h

PIZZA

Składniki: 250 g mieszanki Bread Mix BEZGLUTEN, 3 łyżeczki soli (5 g), 1 łyżki cukru (7 g), 200 ml letniej wody, 10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży suszonych, 2 łyżki oleju.

Przygotowanie:

Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub uformować na cienki placek za pomocą rąk posmarowanych olejem, ułożyć ulubione dodatki i piec przez ok. 30 min w temp. 200 stopni (bez termoobiegu).

Składniki:

skrobia kukurydziana, mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa (6%), mąka ryżowa, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik Psyllium.

Wartość odżywcza

w 100 g:

wartość energetyczna: 1488 kJ/351 kcal, tłuszcz: 0,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g, węglowodany: 82 g, tym cukry: <1,0 g, błonnik: 3,5 g, białko: 1,9 g, sól: 0,058 g.

Sposób przechowywania:

przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia:

Polska

Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:

Bezgluten sp. z o.o. Posądza 128 32-104 Koniusza

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Wersja komputerowa
Sklep internetowy Shoper Premium