Bezgluten Biszkopty w belgijskiej czekoladzie bezglutenowe bez cukru 80 g

Opis
Bezgluten Biszkopty w belgijskiej czekoladzie bezglutenowe bez cukru 80 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 10 sztuk.
Bezglutenowe biszkopty w belgijskiej czekoladzie Bezgluten – wyśmienity deser dla osób na diecie bez glutenu. Biszkopty w delikatnej, rozpływającej się w ustach czekoladzie, to słodka przyjemność dla każdego, także dla osób, które ograniczają ilość cukru w diecie. Bezglutenowe biszkopty w belgijskiej czekoladzie słodzone są maltitolem. To naturalny cukier, uzyskiwany z ziaren zbóż, który smakuje tak jak biały cukier i jest prawie tak samo słodki.Informacje o alergenach:
na terenie zakładu stosowane są soja, mleko, seler, gorczyca, sezam, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin.Składniki:
biszkopt (50%): jaja, skrobia (kukurydziana, ziemniaczana), substancja słodząca: maltitolu, olej rzepakowy, maltodekstryna, błonnik bambusowy, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, substancja zagęszczająca: guma guar, czekolada deserowa (50%): miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol; tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny (z soi) , polirycynooleinian poliglicerolu, naturalny aromat waniliowy.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1774 kJ/426 kcal, tłuszcz: 24 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g, węglowodany: 54 g, w tym cukry: <0,2 g, błonnik: 5,5 g, białko: 7,4 g, sól: 0,16 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Bezgluten Sp. z o. o., Posądza 128 32-104 Koniusza